Hendrick de Keyser Monumenten

Voor komende zomermaanden zoekt Huis Van Eysinga gastheren/ -vrouwen

Organisatie Hendrick de Keyser Monumenten
Locatie Leeuwarden
Tijdsduur Eenmalig
We bieden Lidmaatschapskaart waarmee je alle 14 Museumhuizen in het land gratis kan bezoeken, 10% korting op onze vakantiehuizen, jaarlijks uitje, kerstpakket en minimaal 2 lezingen per jaar.
Reiskosten Er wordt een reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Niet of minder geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Huis Van Eysinga

Categorieën: Monumenten en architectuur and museum

Altijd al eens in een museum willen werken? Voor komende zomer zoeken wij gastheren/ -vrouwen om de vakantieperiode op te vangen. Tegelijkertijd is dit de drukste periode van het jaar!

Voor het fraaie museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers gastvrij ontvangen. In Huis Van Eysinga leren bezoekers niet alleen wat dit pand zo bijzonder maakt, maar ervaren ze ook hoe het was om er te wonen.

Er zijn geen afscheidingskoordjes of bordjes met ‘niet aanraken.' Onze gasten ontdekken wat er in de wandkast is opgeborgen en mogen plaats nemen op die sierlijke 18e-eeuwse stoel onder het genot van een kopje thee. De audiotour vertelt het verhaal over het huis en de bewoners.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bezoekers een unieke ervaring willen bezorgen!

De rol van de vrijwilliger
Huis Van Eysinga wordt opengesteld dankzij haar groep toegewijde vrijwilligers. Samen zorgen zij voor een warm en gastvrij ontvangst van de bezoekers. Vrijwilliger zijn in Huis Van Eysinga betekent niet suppoost zijn of bezoekers rondleiden. Als vrijwilliger open je de deur, heet je bezoekers van harte welkom en begeleidt je hen naar de kassa, hangt de jassen op en maakt een praatje. Kortom, je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom en thuis voelen!

Zin in een andere taak? Ook dat is mogelijk! Samen brengen onze vrijwilligers het huis tot leven door bijvoorbeeld koekjes te bakken in de historische keuken, het interieur te verzorgen of klassieke muziek te spelen.

Functie

Gastheer/ -vrouw

Hospitality

Vrijwilliger zijn in Huis Van Eysinga betekent niet suppoost zijn of bezoekers rondleiden. Als vrijwilliger open je de deur, heet je bezoekers van harte welkom en begeleidt je hen naar de kassa, hangt de jassen op en maakt een praatje. Je deelt audiotours uit en legt het concept uit. Kortom, je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom en thuis voelen!

Verder schenk je koffie/ thee. Je werkt altijd samen met 2 andere collega's.

Gewenste beschikbaarheid:
Minimaal 2 dagdelen per maand. Meer mag ook!

Reageren op deze oproep is mogelijk tot donderdag 1 augustus 2024.

Aanmelden als vrijwilliger

Interesse in deze oproep? Stuur dan je reactie naar Hendrick de Keyser Monumenten:


Meer oproepen