Hendrick de Keyser Monumenten Hendrick de Keyser Monumenten

Open jij de deur bij de adellijke familie Van Eysinga?

Organisatie Hendrick de Keyser Monumenten
Locatie Leeuwarden
Tijdsduur Doorlopend
We bieden Lidmaatschapskaart waarmee je alle 16 Museumhuizen in het land gratis kan bezoeken, jaarlijks uitje, kerstpakket en minimaal 2 lezingen per jaar.
Reiskosten Er wordt een reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Niet of minder geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Huis Van Eysinga

Categorieën: Monumenten en architectuur and museum

Voor het fraaie museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers gastvrij ontvangen. In Huis Van Eysinga leren bezoekers niet alleen wat dit pand zo bijzonder maakt, maar ervaren ze ook hoe het was om er te wonen.

Er zijn geen afscheidingskoordjes of bordjes met ‘niet aanraken.' Onze gasten ontdekken wat er in de wandkast is opgeborgen en mogen plaats nemen op die sierlijke 18e-eeuwse stoel onder het genot van een kopje thee. De audiotour vertelt het verhaal over het huis en de bewoners.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bezoekers een unieke ervaring willen bezorgen!

De rol van de vrijwilliger
Huis Van Eysinga wordt opengesteld dankzij haar groep toegewijde vrijwilligers. Samen zorgen zij voor een warm en gastvrij ontvangst van de bezoekers. Vrijwilliger zijn in Huis Van Eysinga betekent niet suppoost zijn of bezoekers rondleiden. Als vrijwilliger open je de deur, heet je bezoekers van harte welkom en begeleidt je hen naar de kassa, hangt de jassen op en maakt een praatje. Kortom, je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom en thuis voelen!

Zin in een andere taak? Ook dat is mogelijk! Samen brengen onze vrijwilligers het huis tot leven door bijvoorbeeld koekjes te bakken in de historische keuken, het interieur te verzorgen of klassieke muziek te spelen.

Functies

Gastheer/ -vrouw

Hospitality

Vrijwilliger zijn in Huis Van Eysinga betekent niet suppoost zijn of bezoekers rondleiden. Als vrijwilliger open je de deur, heet je bezoekers van harte welkom en begeleidt je hen naar de kassa, hangt de jassen op en maakt een praatje. Je deelt audiotours uit en legt het concept uit. Kortom, je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom en thuis voelen!

Op dit moment is er voor deze diensten enkel plek in de weekenden.

Gewenste beschikbaarheid:
minimaal 2 dagdelen per maand, ook weekend en feestdagen

Gastheer /-vrouw

Horeca

Je schenkt koffie/ thee aan onze bezoekers in het Sael en maakt een praatje. Je doet bijkomende taken als afwas en ziet er op toe dat de Sael netjes blijft.

Op dit moment is er voor deze diensten enkel plek in de weekenden.

Gewenste beschikbaarheid:
Minimaal 2 dagdelen per maand, ook in het weekend

Bakken

Hospitality

Je maakt voor onze bezoekers koekjesdeeg en bakt de Eysinga koekjes af in de oven in onze historische keuken. Ondertussen houdt je de keuken schoon.

Gewenste beschikbaarheid:
twee dagdelen per maand, ook zo nu en dan in het weekend of op feestdagen

Collectieverzorging

Hospitality

De achttiende -eeuwse meubels in het huis worden stofvrij gehouden en je draagt zorg voor de collectie. Je ontvangt hiervoor een cursus. Twee keer per jaar is er een grote schoonmaak.

Gewenste beschikbaarheid:
2 dagdelen per maand

Aanmelden als vrijwilliger

Interesse in deze oproep? Stuur dan je reactie naar Hendrick de Keyser Monumenten:


Meer oproepen