Heemschut Fryslan

Heemschut Fryslân zoekt secretaris (vrijwillig)

Organisatie Heemschut Fryslan
Locatie Leeuwarden
Tijdsduur Doorlopend
We bieden Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is een kans om je in te zetten voor monumenten en erfgoed. Het werk van erfgoedbeschermer biedt interessante inzichten en contacten in het werkveld en de mogelijkheid voor maatschappelijke betrokkenheid bij de leefomgeving. Heemschut biedt daarnaast mogelijkheden tot scholing. Je komt terecht in een enthousiaste en vakkundige commissie van zo’n acht vrijwilligers.
Reiskosten Er wordt een reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Niet of minder geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Leeuwarden

Categorie: Monumenten en architectuur

De commissie zet zich in om bedreigd erfgoed te beschermen op allerlei manieren: van persberichten tot zienswijzen, (nieuws)brieven, gesprekken met betrokken partijen, inspreken bij raadsvergaderingen en meer. We zetten ons in voor erfgoed in brede zin: (potentiële) monumenten, landschappen, waterwerken, stedenbouwkundige structuren en meer.

In Friesland heeft Heemschut een nauwe samenwerking met historische verenigingen op lokaal en provinciaal niveau. De commissie komt ongeveer acht keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen vinden plaats in het Monumintehûs Fryslân in Leeuwarden.

Meer informatie: https://www.heemschut.nl/nieuws/actueel/bericht/heemschut-fryslan-zoekt-secretaris-vrijwillig

Functie

Secretaris (vrijwillig)

Administratie

Naast het uitvoeren van gangbare secretariële werkzaamheden van de commissie ben je een actief meewerkend lid. Je hebt gevoel voor de waarde van erfgoed in de leefomgeving. Als secretaris draag je zorg voor de eindredactie van de brieven, en het archiveren en bewaken van de digitale dossiers.

Reageren op deze oproep is mogelijk tot dinsdag 30 april 2024.

Aanmelden als vrijwilliger?

Stuur een e-mail


Meer oproepen