Imaginarium Festival

Vrijwilligers voor Imaginarium Festival 28, 29 en 30 juni!

Organisatie Imaginarium Festival
Locatie Tytsjerk
Tijdsduur Eenmalig
We bieden Wat bieden wij de vrijwilligers: Veel gezelligheid! Naast gezelligheid krijgt iedereen een T-shirt, gratis toegang tot het festival, overnachting , eten en drinken. Samen bouwen aan dit geweldige festival. Wij zijn een erkend leerbedrijf, dus als je nog stage uren op school nodig hebt, vraag ons even naar de mogelijkheden.
Reiskosten Er wordt geen reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Imaginarium Festival

Categorie: Festival

Zonder hulp van fantastische vrijwilligers was Imaginarium nooit zo’n begrip en succes geworden als dat het nu is! En natuurlijk hebben we ook in 2024 jullie hulp weer hard nodig! Dus wil je ons komen helpen, schrijf je dan in via de website (https://imaginarium-festival.nl/vrijwilligers/)! Het festival is op 28, 29 en 30 juni in Park Vijversburg in Tytsjerk.

Er zijn verschillende teams: van verkeer tot opbouw tot kinderentertainment en kassa en nog veel meer! Je werkt ongeveer 50% van het festival, zodat je genoeg tijd hebt om ook van het festival te genieten. Je mag je natuurlijk inschrijven voor een meerdere teams ?

Wat bieden wij de vrijwilligers: Veel gezelligheid! Naast gezelligheid krijgt iedereen een T-shirt, gratis toegang tot het festival, overnachting , eten en drinken. Samen bouwen aan dit geweldige festival. Wij zijn een erkend leerbedrijf, dus als je nog stage uren op school nodig hebt, vraag ons even naar de mogelijkheden.

Functies

Interne catering

Hospitality

Tijdens het festival wordt het ontbijt en de lunch voor vrijwilligers en artiesten, verzorgd door onze eigen keuken. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om te koken en goed zijn in het ontvangen van uitgehongerde vrijwilligers. Je moet wel tegen een stootje kunnen, het werk bij de Interne Catering is soms fysiek zwaar.

Wat verwachten we van jou:
- Het klaarmaken van maaltijden voor vrijwilligers en artiesten
- De hele dag door kunnen mensen genieten van een kop koffie of eten.
- Het schoonhouden van de keuken en materiaal
- Samenwerken om voor zo’n 100 mensen eten te bereiden, dit wil je namelijk niet alleen doen.

Wij bieden:
- Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
- Goed eten en drinken tijdens het hele festival. Dit maak je nl zelf ?
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
- Leuke festivalervaring voor op je CV
- Supergezellige sfeer!

Aankomst en briefing:
Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 uur op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 uur vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

Werktijden:
Tijdens het evenement word je ingedeeld in ploegen: deze ploegen werken of ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, tenzij er iets onverwachts gebeurt waarbij we meer mensen nodig hebben.
Als je zondag weg gaat en je tent hebt ingepakt en zin hebt om nog even te helpen, heel graag! Mocht je maandag weg willen om zondag avond te helpen bij het opruimen, kan dit natuurlijk altijd.

Extra:
Tijdens de op- en afbouw hebben we ook catering, dit is voor een kleine groep mensen dat op dinsdag begint. Je bent welkom om ons al vanaf dinsdag te helpen! Laat het ons bij je inschrijving even weten of je al op dinsdag zou willen beginnen.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op maandag 24 juni gesloten.

Bar

Horeca

Ook aankomend festival willen wij iedereen blij maken met onze supergezellige en superleuke bars en daarbij kunnen we je hulp goed gebruiken! (We schenken zowel zowel licht-alcoholische als non-alcoholische dranken.) Enige bar-ervaring wel erg handig, dus geef dit ook zeker even bij je inschrijving aan als je dit hebt!

Wat verwachten wij van jou
Schoon en hygiënisch werken
Klantvriendelijkheid
Gezelligheid
Op tempo/onder wat druk kunnen werken
Ervaring is een pré
Wij bieden
Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein vanaf donderdagavond.
Goed eten en drinken tijdens het hele festival
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
Leuke festivalervaring voor op je CV
Supergezellige sfeer!
Aankomst en briefing
Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte algemene briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.
Werktijden
Tijdens het evenement werk je in shifts die op donderdagavond tijdens de briefing worden vastgesteld.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op maandag 24 juni gesloten.

Elektra/techniek

Techniek

Team Elektra-Techniek
Jij bent degene die het koffiezetapparaat aansluit zodat iedereen aan het werk kan. Je bent bij de opbouw, helpt mee om kabels te leggen en het festival te voorzien van stroom. Vrijdagochtend controleer je voordat we open gaan de stands op ongeregeldheden, bijvoorbeeld haspels die buiten liggen, stekkers waar de aders los in te zien zijn, oftewel de stoppen kunnen je om de oren vliegen. Tijdens het evenement sta je paraat om in een noodgeval een probleem op te lossen. En na het festival mag je je energie nog even kwijt in het opruimen en afbouwen.
Je bent werkzaam van dinsdag t/m maandag.
Wat verwachten we van je
Redelijke algemene technische kennis
Goede kennis van elektra
Probleem oplossend vermogen
Goede communicatieve vaardigheden
Wij bieden
Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf dinsdagavond
Goed eten en drinken tijdens het hele festival
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
Leuke festivalervaring voor op je CV
Supergezellige sfeer!
Aankomst
Je wordt dinsdagochtend om 9:00 verwacht op het festivalterrein en krijg je uitleg en instructie van wat er allemaal moet gebeuren. Daarna kun je lekker met je coördinator mee het terrein op!
Werktijden
Vanaf dinsdagochtend 9.00u tot en met vrijdagochtend gaan we met z’n allen aan de slag om het festival op te bouwen. De werktijden tijdens de opbouw worden ter plekke vastgesteld, afhankelijk van hoe snel de opbouw gaat.
Tijdens het festival zelf ben je vrij, tenzij je jezelf ook voor een ander team hebt opgegeven. Let op, de techniekploeg is ook zondagavond en maandag actief tijdens het afbouwen. We hebben dan zeker je hulp hard nodig!
We rekenen er op dat je maandag helpt totdat de afbouw klaar is. Dit duurt zeker tot het einde van de middag. Camping, eten, drinken en een hoop kampvuurgehalte is vanzelfsprekend! Maandag avond eten op een leeg terrein is zeker de moeite waard!
Extra
Maandagavond wordt waarschijnlijk de laatste vrachtwagen gelost, mocht je mee willen helpen heel graag. Mocht je toevallig dinsdag ochtend ook nog paraat kunnen/ willen staan is dat fantastisch! Geef in de opmerkingen even aan of je er dinsdag ook nog bij kunt zijn.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op maandag 24 juni gesloten.

Kassa

Administratie

Team Ingang, Kassa en Munten
Het Kassateam is samen met het Infoteam het eerste gezicht van het evenement richting de bezoekers. Bij de ingang scan je tickets en/of voorzie je bezoekers van een festivalbandje en/of een programmaboekje. Ook verzorg je de kaartverkoop als bezoekers nog geen ticket hebben. En als je bij de kassa’s op het terrein bent ingedeeld verzorg je de uitgifte van de festivalmunten.
Wat verwachten wij van jou
Het correct afhandelen van de kaartverkoop en bijbehorende administratie, daarnaast het beantwoorden van eventuele bezoekersvragen.
Het scannen van tickets bij de ingang.
Het opruimen en afsluiten van de kassa’s na de laatste shift.
Klantvriendelijke instelling en goede communicatieve vaardigheden
Enthousiaste uitstraling naar bezoekers
Goede rekenvaardigheden
Gevoel voor cijfers
Nauwkeurigheid
Ervaring met kassawerkzaamheden is een pré
Wij bieden
Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
Goed eten en drinken tijdens het hele festival
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
Leuke festivalervaring voor op je CV
Supergezellige sfeer!
Aankomst en briefing
Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.
Werktijden
In het kassateam werken we in shifts van 3 uur. Je draait dan 2 shifts op een dag, maar nooit 2 opeenvolgende. Je kunt worden ingedeeld op de kassa en/of munten tellen. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, tenzij er iets onverwachts gebeurt waarbij we meer mensen nodig hebben. Op de introductie bijeenkomst krijg je het rooster met daarin de diensten die je draait.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op maandag 24 juni gesloten.

Logistiek/verkeer

Logistiek

Team Logistiek/Verkeer
Voor standhouders, artiesten, bezoekers en vrijwilligers zijn jij en je collega’s het eerste aanspreekpunt als zij zich naar het festival begeven. Veel van deze mensen willen voor en tijdens het festival graag het terrein op om op te bouwen, te spelen of mee te helpen. En onze bezoekers willen graag parkeren. Ons festivalterrein is echter niet gebouwd op veel verkeer, dus tijdens het festival moet er goed gecoördineerd worden hoe de verschillende leveranciers, artiesten, bezoekers, snelverkeer, hulpdiensten en toezichthouders efficiënt het terrein opkomen. Dit begint al op de donderdag: team Logistiek/Verkeer zorgt er, samen met team Veld Coördinatie, voor dat dit ordelijk verloopt. Na het evenement zorgt dit team er, ook samen met team Veld Coördinatie, ook voor dat de standhouders op zondagavond snel het terrein kunnen verlaten. Je werkt 50%, de rest van de tijd kun je genieten van het festival!
Maar ook onze bezoekersstroom en het parkeren van de bezoekers moet goed georganiseerd worden! Dus heb jij je Verkeersregelaarsdiploma of ben je bereid deze via ons te halen en heb je zin in een leuk festival? Meld je dan nu aan!

Wat verwachten we van je
Standhouders vriendelijk begeleiden en uitleggen waar zij worden opgevangen door de Veld Coördinatie en hoe ze daar moeten komen en waar zij na het uitpakken/opbouwen hun auto kunnen parkeren.
Artiesten vriendelijk begeleiden en uitleggen waar zij worden opgevangen, hoe ze daar moeten komen en waar zij hun auto kunnen parkeren.
Vriendelijke begeleiding van leveranciers, andere vrijwilligers en bezoekers.
Zorgen dat de doorstroom niet belemmerd wordt en dat hulpdiensten te allen tijde snel op de juiste plek kunnen komen.
Goede communicatieve vaardigheden en goed en gezellig humeur!
Wij bieden
Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf woensdagavond.
Goed eten en drinken tijdens het hele festival
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
Leuke festivalervaring voor op je CV
Supergezellige sfeer!
Aankomst en briefing
Je wordt woensdagavond rond 19.15u op het festivalterrein verwacht. Op 19.30 begint dan de teambriefing, incl instructies in de vrijwilligerstent. Op donderdagochtend is er om 7:00 ontbijt en om 07:30 volgen de laatste instructies. Vanaf 8:00 komen op donderdag de eerste standhouders.
Werktijden
De werktijden voor donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag worden op woensdag tijdens de briefing in overleg met de coördinator bepaald. Je werkt in shifts en kunt op diverse locaties op en rondom het terrein ingezet worden. We houden bij de shifts rekening met het feit dat je natuurlijk ook graag wilt genieten van het festival.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op maandag 24 juni gesloten.

Op- en afbouw

Overig

Team Op- en Afbouw
De Op- en Afbouwploeg zorgt ervoor dat het festival klaar staat zodra de bezoekers op het terrein verschijnen en dat alles na het festival weer netjes opgeruimd wordt. Zonder deze vrijwilligers staan er geen tenten, hebben we geen mooi podium en liggen de afzethekken nog zielig op een hoopje.
Je bent werkzaam van dinsdag t/m maandag. (Tijdens het festival ben je vrij!)
We zoeken ook nog 2 mensen voor zaterdag 22 juni in bezit van auto met platte kar/aanhangwagen voor het halen van de opbouw-materialen van de Pioniersgilde. (Graag bij je inschrijving aangeven als je 22 juni wilt helpen, wij nemen dan contact met je op voor de details.)
Wat verwachten wij van jou
Opbouwen van hekken en tenten
Leveranciers helpen en begeleiden
Standhouders helpen met vragen tijdens de opbouw
Het met aanhangers heen en weer rijden naar de loods om spullen op te halen die op het festivalterrein terecht moeten komen.
Kortom, het feest letterlijk bouwen!!!
Een paar dagen doorbuffelen
Tijdens het festival bij plotselinge calamiteiten bereid te zijn om te helpen
Verdelen van tafels, stoelen, bankjes, etc
Na het festival meehelpen met opruimen en afbouwen.
Wij bieden
Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf dinsdagavond.
Goed eten en drinken tijdens het hele festival
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
Leuke festivalervaring voor op je CV
Supergezellige sfeer!
Aankomst
Je wordt dinsdagochtend om 9:00 verwacht op het festivalterrein en krijg je uitleg en instructie van wat er allemaal moet gebeuren. Daarna kun je lekker met je coördinator mee het terrein op!
Werktijden
Vanaf dinsdagochtend 9.00u gaan we met z’n allen aan de slag om het festival op te bouwen. De werktijden tijdens de opbouw worden ter plekke vastgesteld, afhankelijk van hoe snel de opbouw gaat.
Tijdens het festival zelf ben je vrij, tenzij je jezelf ook voor een ander team hebt opgegeven. Let op, de op- en afbouwploeg is ook zondagavond en maandag actief tijdens het afbouwen.
We rekenen er op dat je ook maandag helpt totdat de afbouw klaar is. Dit duurt zeker tot het einde van de middag. Camping, eten, drinken en een hoop kampvuurgehalte is vanzelfsprekend! Maandag avond eten op een leeg terrein is zeker de moeite waard!
Extra
Maandagavond wordt waarschijnlijk de laatste vrachtwagen gelost, mocht je mee willen helpen heel graag. Mocht je toevallig dinsdagochtend ook nog paraat kunnen/ willen staan is dat fantastisch! Geef in de opmerkingen even aan of je er dinsdag ook nog bij kunt zijn.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op zondag 23 juni gesloten.

Bevoorrading en service

Overig

Team Bevoorrading en Service
Het Serviceteam is bezig op de festivaldagen zelf. Ze zorgen ervoor dat het terrein netjes blijft, helpen standhouders en bezoekers bij kleine problemen en zijn de eerste groep die wordt opgeroepen als er ergens iets aan de hand is. Ze verzorgen de afval- afvoer en helpen bij het bevoorraden van verschillende posten.

Wat verwachten we van je
Als standhouders of bezoekers vragen hebben deze voor zover mogelijk beantwoorden.
Je houdt tijdens je werktijden het terrein schoon en let op eventuele andere klusjes.
Team Bevoorrading en Service zorgt ook voor het bevoorraden van o.a. de
parkeerteams. Hiervoor werken ze nauw samen met de Interne Catering.
Als er tijdens het evenement iets gebeurt, verwachten we dat je ook buiten je werktijden standby staat om te kunnen helpen bij een “calamiteit”. Dit is echter nog nooit voorgekomen, maar als er wat aan de hand is “alle hens aan dek”.
Wij bieden
Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
Goed eten en drinken tijdens het hele festival
Iedere dag gratis toegang tot het evenement
Leuke festivalervaring voor op je CV
Supergezellige sfeer!
Aankomst en briefing
Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.
Werktijden
Je werkt tijdens het evenement in shifts. Deze ploegen werken of ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, we hopen op jouw inzet te kunnen rekenen.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op maandag 24 juni gesloten.

Aanmelden als vrijwilliger?

Open reactieformulier


Meer oproepen