Circus Saranti Circus Saranti

Leeuwarden op stelten L.O.S. 'Jij doet ertoe!'

Organisatie Circus Saranti
Locatie Leeuwarden
Tijdsduur Eenmalig
Reiskosten Er wordt geen reiskostenvergoeding geboden
Engelstaligen Geschikt voor Engelstaligen

Vrijwilligerswerk bij Gemeente Leeuwarden

Categorieën: Podiumkunsten, festival and overig

Het Jeugdcircus Saranti zoekt vrijwilligers om de jeugd van Leeuwarden in 2024 een onvergetelijk moment te schenken. Met name de minder kansrijke jeugd van 4 tot en met 13 jaar komt aan bod!

Het jeugdcircus van Friesland, Saranti bestaat in 2024 65 jaar. Reden genoeg om op bijzondere manier stil te staan bij dit jubileum. Het is de bedoeling om Leeuwarden (+ dorpen) en haar jeugd een speciaal cadeau aan te bieden. Uitgangspunt is dat we naar de wijken c.q. dorpen gaan en de kinderen in hun eigen omgeving opzoeken. Onder de werktitel “Leeuwarden op stelten, L.O.S.” betrekken we ook de openbare gebouwen en de diverse ondernemers en bedrijven bij dit geheel. Hiervoor worden contacten gelegd met het basisonderwijs van Leeuwarden, de wijkverenigingen en het Leeuwarder bedrijfsleven. Vanaf eind januari 2024 haken we het hele jaar aan bij wijkfeesten, festiviteiten op de scholen (incl. zomerkampen). Als klapper op de “circuspijl” reist een mobiele circustent door veel wijken. In de loop van het jaar leiden deze trainingen en activiteiten in de wijken tot de (jeugd) kampioenschappen steltlopen. Dit als aanloop tot de Nederlandse kampioenschappen met een heus “Steltenfestival” met o.a. dieren/ bomen/ oude kostuums e.d. (Jeugd)kampioenschap steltlopen wordt een jaarlijks terugkerend evenement in Leeuwarden.

Functies

Lid werkgroep 65 jaar Saranti (onderwijs)

Overig

Contacten onderhouden en leggen met het onderwijs in de verschillende wijken en de wijkverenigingen. Waar nodig coördinatie van activiteiten in de wijken en de scholen in verband met circus-workshops en de voorbereiding voor de invulling van optredens en de komst van een circustent in de wijk. Op 10 plaatsen in de gemeente Leeuwarden (dus ook dorpen w.o. Grou en Stiens) komt een circustent. Hier presenteert de jeugd zich aan de ouders en de wijk. Sluitstuk is en manifestatie in een circustent in het centrum van Leeuwarden.

Gewenste beschikbaarheid:
voorkeur vanaf 1 juni 2023 (1 dag in de 2 weken) en vanaf 1 januari 2024 1 dag in de week. Hoogtepunt van de activiteiten is in de periode van mei t/m juni 2024. Dan wordt meer tijd gevraagd van de vrijwilligers.

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op vrijdag 1 december gesloten.

Lid werkgroep jubileumboek 65 jaar Saranti Leeuwarden

Overig

Mede samenstellen en uitzoeken inhoud + foto’s voor de uitgave en de druk van een speciaal een historisch document voor Leeuwarden.

Gewenste beschikbaarheid:
vanaf 1 januari 2024 2 dagen in de maand, gedurende 4 a 5 maanden

Reageren op deze oproep is niet (meer) mogelijk. De reactiemogelijkheid is op vrijdag 1 december gesloten.

Aanmelden als vrijwilliger?

Stuur een e-mail


Meer oproepen